fbpx
Τα πλεονεκτήματα ενός eshop για την επιχείρησή σας - digitalnode.gr - ecommerce

Τα πλεονεκτήματα ενός eshop για την επιχείρησή σας

Η δημιουργία ενός eshop είναι ο ευκολότερος και ταχύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε πελάτες από όλο το κόσμο.

Η δημιουργία ενός e-shop σημαίνει ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας είναι διαθέσιμα όχι μόνο τοπικά, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Όποιος  έχει πρόσβαση στο internet, έχει πρόσβαση και στην ιστοσελίδα σας που αυτό τον καθίστα αυτόματα και δυνητικό σας πελάτη. Οι υπηρεσίες και οι μέθοδοι πωλήσεων μπορούν να αυτοματοποιηθούν περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα κόστη, διευκολύνοντας τόσο εσάς σαν επιχειρηματία όσο και τους πελάτες σας.

Τόσο  χωρίς ιστοσελίδα όσο και χωρίς σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λίγες επιχειρήσεις μπορούν σήμερα να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Οι ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου (eshop) σήμερα είναι ο καλύτερος τρόπος να είστε αποτελεσματικοί, αποδοτικοί και ανταγωνιστικοί  στον διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο του internet και της τεχνολογίας. Ας αναλύσουμε παρακάτω ποια είναι τα οφέλη των ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τα πλεονεκτήματα ενός eshop
Προσιτό

Είναι οικονομικά αποδοτικό και προσιτό ως προς τη κατασκευή και συντήρησή του. Η κατασκευή ενός e-shop είναι αμελητέα σε σύγκριση με την ενοικίαση μιας αποθήκης ή ενός φυσικού καταστήματος. Επίσης , εξαιρετικά προσιτή είναι η συντήρησή του όσον αφορά τη φιλοξενία (hosting & domain name) , τις σχεδιαστικές και λειτουργικές αλλαγές που θα προκύψουν όσο η επιχείρησή σας θα εξελίσσεται και αλλάζουν οι στρατηγικοί σας στόχοι.

Εύρος αγοράς

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που παράγετε ή προσφέρετε στην πόλη σας μπορούν επίσης να  διατεθούν σε  μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό, στη παγκόσμια αγορά, χιλιόμετρα μακριά από εσάς μέσω του διαδικτύου.

Εξυπηρέτηση 24/7

Ενώ εσείς κοιμάστε, οι πελάτες σας μπορούν να αγοράζουν. Δεν υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί που επιβάλλονται από το ωράριο λειτουργίας ή τις επίσημες αργίες. Εφόσον η ιστοσελίδα σας είναι live στο internet και λειτουργεί, μπορείτε να δέχεστε παραγγελίες, να τις ετοιμάζετε γρήγορα και να τις αποστέλλετε. Έτσι διασφαλίζεται ότι τα προϊόντα σας θα φτάσουν στον προορισμό τους μέσα στα χρονικά όρια που αναγράφεται στην ιστοσελίδα σας.

Διαφήμιση και βελτιστοποίηση σε μηχανές αναζήτησης (SEO)

Το marketing και η διαφήμιση στο διαδίκτυο είναι φθηνότερα από τις παραδοσιακές μεθόδους, αλλά απαιτεί την ίδια προσοχή και μελέτη κατά την σχεδίαση και εκτέλεση του. Για να αποκτήσετε κορυφαίες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης (Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης – SEO) θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σελίδα σας εμφανίζεται πρώτη όταν ο επισκέπτης κάνει μια αναζήτηση για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται εκθετικά η πιθανότητα ο χρήστης που έκανε την αναζήτηση να θέλει πραγματικά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και να είναι έτοιμος  να αγοράσει από εσάς. Σημασία δεν έχει ο αριθμός των επισκεπτών σε μια ιστοσελίδα, αλλά οι μετατροπές (μετατροπή = όταν ένας επισκέπτης στην ιστοσελίδα σας ολοκληρώνει έναν επιθυμητό στόχο) σε πελάτες που πληρώνουν. Το SEO είναι λίγο πιο περίπλοκο και περιλαμβάνει τα εξής: τίτλος σελίδας, επικεφαλίδες, έρευνα λέξεων-κλειδιών, βελτιστοποίηση URL, δομή ιστοσελίδας, μετα-περιγραφές, μετα-ετικέτες, δημιουργία συνδέσμων, backlinks, βελτιστοποίηση κώδικα στην σελίδας, προτάσεις περιεχομένου, Google Adwords – PPC (πληρωμή ανά κλικ) marketing, προγράμματα ανταλλαγής συνδέσμων, sitemap και Google Analytics.

Εύκολη πλοήγηση στις σελίδες προϊόντων και υπηρεσιών

Αντί να στέκεστε μόνο στην αισθητική του e-shop σας, μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε τα προϊόντα σας ανά τύπο, μέγεθος και χρώμα, διευκολύνοντας τον πελάτη να βρει αυτό που αναζητά. Τα βίντεο, οι εικόνες, οι περιγραφές και τα γραφήματα είναι ένας καλός τρόπος να παρουσιάσετε και να περιγράψετε τις δυνατότητες και λειτουργιές ενός προϊόντος εμπνέοντας έτσι τους επισκέπτες σας και μετατρέποντας τους σε πελάτες.

Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να βαθμολογήσουν και να αξιολογήσουν τα προϊόντα. Μια προειδοποίηση εδώ – μια αρνητική κριτική πρέπει να ληφθεί αμέσως υπόψη και να επιλυθεί προς ικανοποίηση του πελάτη, διαφορετικά θα μπορούσε να επηρεάσει τις πωλήσεις.

Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα είναι βασικά στοιχεία για να γίνετε δυνατοί και ανταγωνιστικοί απέναντι στον ραγδαία εξελισσόμενο τεχνολογικό κόσμο και παγκόσμια αγορά. Αναλογίστε τις ευκαιρίες και δυνατότητες που θα δημιουργηθούν για την επιχείρησής σας με την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Σκεφτείτε το ενώ σχεδιάζετε και προγραμματίζετε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη και εξέλιξη της επιχείρηση σας. Εάν θέλετε να αναπτύξετε και να εξελίξετε της επιχείρηση σας στην τοπική αλλά και παγκόσμια αγορά. Να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, σήμερα αλλά και στο μέλλον, επενδύστε στη δημιουργία ενός e-shop. Αφιερώστε χρόνο στο σχεδιασμό, την μορφολογία, τις δυνατότητες και την λειτουργία του, στους μελλοντικούς στόχους της επιχείρησής σας και τα πλεονεκτήματα και οφέλη ενός eshop δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν.


Επικοινωνήσετε μαζί μας για να λύσετε όλες τις απορίες σας και να λάβετε μία δωρεάν μελέτη και προσφορά από την Digital Node, για μία ολοκληρωμένη πρόταση SEO στρατηγικής για την επιχείρησής σας!

Scroll to Top