fbpx
Πώς να προωθήσετε το Blog της επιχείρησής σας - Digital Node Agency

Πώς να προωθήσετε το Blog της επιχείρησής σας

Ξεκινήσατε το blog της επιχείρησής σας για έναν λόγο. Ίσως ο στόχος σας είναι να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, να βελτιώσετε τις σχέσεις με τους υπάρχοντες πελάτες, να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας ή και τα 3.

Το κλειδί για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι το να συνδεθείτε με το σωστό κοινό. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προωθήσετε τα άρθρα σας. Η τέλεια στρατηγική προώθησης μπορεί να διαφέρει από επιχείρηση σε επιχείρηση, επομένως μην φοβάστε να δοκιμάσετε διαφορετικές τακτικές μέχρι να βρείτε την καλύτερη για εσάς.

Αυξήστε την επισκεψιμότητά σας μέσα από την αναζήτηση

Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google κατατάσσουν τα αποτελέσματά τους με βάση το πόσο καλά ταιριάζει το περιεχόμενο με το ερώτημα αναζήτησης. Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την κατάταξή σας και να προσελκύσετε νέους επισκέπτες.

Δώστε προτεραιότητα στη βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης (SEO)

Το SEO είναι ένα περίπλοκο θέμα, αλλά μπορείτε να επικεντρωθείτε σε μερικά βήματα:

  • Γράψτε τα άρθρα σας έχοντας κατά νου ένα μόνο ερώτημα αναζήτησης (search query)
  • Συμπεριλάβετε το ερώτημα αναζήτησης στη διεύθυνση URL και στην ετικέτα τίτλου του άρθρου σας
  • Γράψτε μια συναρπαστική μετα-περιγραφή
Συμπεριλάβετε έναν υπερσύνδεση του blog σας σε όλα τα μενού της ιστοσελίδας σας

Οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν ένα μενού στο επάνω μέρος της σελίδας που επιτρέπει στους επισκέπτες να μεταβούν γρήγορα σε διάφορες ενότητες της. Για παράδειγμα, στην ιστοσελίδα μας digitalnode.gr, υπάρχει ένας σύνδεσμος για το blog μας στο κύριο μενού, ένας στο μενού στο κάτω μέρος και ένας στο μενού για κινητές συσκευές.

Ακολουθείστε και εσείς αυτή τη μέθοδο στην δικιά σας ιστοσελίδα. Αυτό διευκολύνει τους επισκέπτες να πλοηγηθούν στην ενότητα της ιστοσελίδας που τους ενδιαφέρει περισσότερο. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν αυτούς τους συνδέσμους όπως κάνουν οι άνθρωποι – για να ανακαλύψουν το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας.

Συνδέστε τα άρθρα σας με άλλα σχετικά άρθρα του blog σας

Σκεφτείτε μέρη στην ιστοσελίδα σας όπου οι αναρτήσεις σας θα μπορούσαν να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ένα θέμα ή να βοηθήσουν τους επισκέπτες σας να ανακαλύψουν σχετικό περιεχόμενο. Η συμπερίληψη συνδέσμων όπου έχουν νόημα όχι μόνο θα βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών σας, αλλά θα βοηθήσει επίσης τις μηχανές αναζήτησης να ανακαλύψουν και να κατατάξουν τα άρθρα του blog σας.

Αυξήστε την επισκεψιμότητά σας μέσω των social media

Εάν η βάση πελατών σας είναι ενεργή σε 1 ή περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα μέσω αυτών.

Βελτιστοποιήστε τα άρθρα του blog σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πολλά στοιχεία καθορίζουν πώς εμφανίζεται το περιεχόμενό σας όταν κοινοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βελτιστοποιώντας αυτά τα στοιχεία, κάνετε τις αναρτήσεις σας πιο ελκυστικές οπτικά και αυξάνετε την πιθανότητα προσέλκυσης περισσότερων χρηστών μέσω αυτών.

Το πρωτόκολλο Open Graph χρησιμοποιείται από μέσα όπως το Facebook, το LinkedIn και το Pinterest.

Η στρατηγική σας εξαρτάται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί το κοινό σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να εφαρμόσετε αυτές τις ετικέτες (tags) είναι χρησιμοποιώντας ένα plugin. Πολλά plugins είναι δωρεάν και συμβατά με το Google Chrome.

Μοιραστείτε τα άρθρα σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η κοινοποίηση των δικών σας άρθρων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε αναγνώστες. Θα μπορούσατε επίσης να το κάνετε αυτό και μέσω των δικών σας προσωπικών προφίλ εκτός των εταιρικών σας.

Πειραματιστείτε με το χρονοδιάγραμμα — μπορείτε να παίξετε τόσο με την ώρα που δημοσιεύετε όσο και με το πόσες φορές το κοινοποιείτε.

Να είστε ενεργοί στα social media

Η δύναμη των πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι έχουν σχεδιαστεί για αλληλεπίδραση, όχι μόνο για μετάδοση. Δημιουργήστε νέες συνδέσεις κοινοποιώντας συνδέσμους  από blog ή άρθρα που άλλοι έγραψαν και σας φάνηκαν ενδιαφέροντα, συμμετέχοντας σε συζητήσεις (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν σχετίζονται με αναρτήσεις που έχετε γράψει). Κάνετε ερωτήσεις για να ενθαρρύνετε τη συζήτηση.

Εάν κάποιος άλλος μοιράζεται μια ανάρτηση που έχετε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι καλή ιδέα να τον ευχαριστήσετε με ένα react (like), ένα απλό σχόλιο ή και να ξεκινήσετε μια συζήτηση.

Επισκεφτείτε σχετικά φόρουμ και ιστοσελίδες Q&A

Ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιήστε, μπορεί να υπάρχουν φόρουμ ή ιστοσελίδες ερωτήσεων και απαντήσεων Q&A όπου το κοινό-στόχος σας είναι ενεργό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ιστοσελίδες τόσο για μετάδοση όσο και για αλληλεπίδραση.

Αφιερώστε χρόνο κάνοντας και απαντώντας σε ερωτήσεις και εμπλακείτε σε συζητήσεις. Μπορείτε να μοιράσετε τα δικά σας άρθρα εάν σχετίζονται με την θεματολογία της ιστοσελίδα, αλλά ο κύριο στόχος  της δραστηριότητάς σας θα πρέπει να είναι η αλληλεπίδραση. Η δημιουργία αυτών των συνδέσεων μπορεί να φέρει επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας απλά κάνοντας τον εαυτό σας γνωστό στην κοινότητα.

Συμπεριλάβετε συνδέσμους από το blog σας στα social media προφίλ σας

Τα περισσότερα social media επιτρέπουν να συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο προς τo blog ή την επαγγελματική σας ιστοσελίδα. Εάν συνδέσετε το blog (ή την ιστοσελίδα σας), όποιος βλέπει το προφίλ σας μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση.

Ενθαρρύνετε άλλους να κοινοποιήσουν άρθρα από το blog σας

Μπορείτε να διευκολύνετε τους χρήστες να μοιράζονται άρθρα από το blog σας, συμπεριλαμβάνοντας κουμπιά κοινής χρήσης κοινωνικών δικτύων κατά τη δημιουργία της ανάρτησης.

Σκεφτείτε την χορηγούμενη προώθηση στα social media

Μπορείτε να πληρώσετε για να προωθήσετε το περιεχόμενό σας σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τις πλατφόρμες που θα επιλέξετε. Υπάρχουν αρκετές επιλογές ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας που μπορούν να φέρουν τα άρθρα σας σε ένα ευρύτερο κοινό.

Αυξήστε την επισκεψιμότητα του blog σας μέσω email

Το email είναι ένα ισχυρό εργαλείο marketing και υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε τα άρθρα του blog σας.

Σχετικά Άρθρα: Τι είναι το email marketing; | 5 Email Marketing tips για να ξεκινήσετε

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα email συγκεκριμένα για να ενημερώνετε τους αναγνώστες του blog σας όταν δημοσιεύετε νέες άρθρα ή να συμπεριλάβετε συνδέσμους από τα άρθρα σας σε ένα newsletter που έχετε ήδη δημιουργήσει.

Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε σχετικούς συνδέσμους  από άρθρα σας σε αυτοματοποιημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε ήδη ρυθμίσει για την επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, τα αυτοματοποιημένα email καλωσορίσματος και τα email επιβεβαίωσης της παραγγελίας είναι εξαιρετικά για αυτό το σκοπό.

Αυξήστε την επισκεψιμότητα μέσω της δικτύωση

Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δημιουργούν και μοιράζονται περιεχόμενο στον κλάδο σας, μερικά από τα οποία οι υπάρχοντες και οι δυνητικοί πελάτες σας μπορεί να έχουν ήδη διαβάσει. Μπορείτε να αξιοποιήσετε την επιχειρηματική σας κοινότητα για να δημιουργήσετε σχέσεις και να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να μοιράζονται το περιεχόμενό σας.

Άλλες χρήσιμες πρακτικές δικτύωσης:

  • Διαβάστε, σχολιάστε και μοιραστείτε τις αναρτήσεις άλλων.
  • Βγείτε εκεί έξω και γνωρίστε ανθρώπους στην πραγματική ζωή.
  • Πάρτε συνεντεύξεις από ανθρώπους με επιρροή στον κλάδο σας.
  • Συνεργαστείτε με άλλους για τη δημιουργία περιεχομένου για το blog σας.
  • Αναζητήστε ευκαιρίες για να γράψετε σε blog  άλλων ιστοσελίδων.
  • Προσκαλέστε άλλους να γράψουν ένα άρθρο για το δικό σας blog.

Τι έχει συνέχεια;

Τώρα που έχετε μερικές ιδέες για το πώς να προωθήσετε τα άρθρα του blog σας, μην φοβάστε να ξεκινήσετε. Πειραματιστείτε με μερικές από τις τακτικές που αναφέραμε για μερικούς μήνες και, στη συνέχεια, ελέγξτε τη δραστηριότητά σας. Τι φαίνεται να λειτουργεί και τι όχι; Με βάση τα αποτελέσματα αλλά και τους στόχους σας, μπορείτε στη συνέχεια να βελτιώσετε τη δραστηριότητά σας ή ακόμα και να δοκιμάσετε άλλες τακτικές.

Ο σωστός συνδυασμός τακτικών προώθησης μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να αναπτυχθεί, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα μάθετε πολλά για το κοινό σας.


Αν ενδιαφέρει και εσάς να δημιουργήσετε το δικό σας επιχειρηματικό Blog ή μια διαφημιστική καμπάνια (Social Media Marketing, Email Marketing, Google Ads, Marketing Περιεχομένου) που να φέρει αποτελέσματα στην επιχείρησή σας επικοινωνήστε μαζί μας για να λύσετε όλες τις απορίες σας και να λάβετε μία δωρεάν μελέτη και προσφορά από την DigitalNode, για μία ολοκληρωμένη πρόταση Digital Marketing στρατηγικής για την επιχείρησής σας.

Scroll to Top