Τι είναι το landing page και που χρησιμεύει Digital Node Agency

Τι είναι το landing page και που χρησιμεύει

Φανταστείτε τον εαυτό σας να περπατά σε έναν δρόμο γεμάτο με καταστήματα. Ρίχνετε ματιές στις βιτρίνες μέχρι κάτι να σας τραβήξει την προσοχή. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια πινακίδα με προσφορές κολλημένη στην βιτρίνα. Ίσως ήταν το ωραίο πουκάμισο στην κούκλα ή το κατάστημα είχε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα που σας τράβηξε.

Υπήρξε κάτι που σας έκανε να θέλετε να ψωνίσετε από το συγκεκριμένο κατάστημα;

Τώρα, σκεφτείτε το φυσικό κατάστημα ως μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πού είναι πιο πιθανό να ψωνίσετε; Κάπου που είναι ανοργάνωτα, ακατάστατα και σας κάνει να νιώθετε άβολα; Ή κάπου που είναι καθαρά, οπτικά ελκυστικό και ξεκάθαρο για το τι προσφέρουν;

Οι σελίδες προορισμού (landing pages) ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ψηφιακές βιτρίνες. Αυτές τραβούν την προσοχή του επισκέπτη, τον κρατούν στην ιστοσελίδα σας και από εκεί ξεκινά η εμπειρία αγορών του.

Οι σελίδες προορισμού ηλεκτρονικού εμπορίου δημιουργούνται με σκοπό τη μετατροπή δυνητικών πελατών σε πελάτες. Διαθέτουν σαφές και συνοπτικό περιεχόμενο, ώστε αυτό που παρουσιάζουν και  προβάλουν να είναι εύκολα κατανοητό. Οι αποτελεσματικές σελίδες προορισμού παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία περισσότερων δυνητικών πελατών, την ενίσχυση των πωλήσεων και την ενίσχυση των συνολικών προσπαθειών marketing.

Τι είναι τελικά μια σελίδα προορισμού (landing page);

Μια σελίδα προορισμού ηλεκτρονικού εμπορίου είναι μια αυτόνομη ιστοσελίδα, που δημιουργήθηκε ειδικά για σκοπούς marketing. Αυτή είναι η σελίδα στην οποία «προσγειώνεται» ο επισκέπτης όταν κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο, όπως μια διαφήμιση στο Google, μια διαφήμιση σε ένα κοινωνικό μέσο ή μια προώθηση σε μια καμπάνια email marketing.

Οι σελίδες προορισμού ηλεκτρονικού εμπορίου επικεντρώνονται γύρω από έναν σαφή στόχο, να πείσουν τους πελάτες να ολοκληρώσουν έναν καθορισμένο στόχο. Για το ηλεκτρονικό εμπόριο, αυτό είναι πρωτίστως η πραγματοποίηση μιας αγοράς.

Η σελίδα είναι εξατομικευμένη για να ταιριάζει με την πρόθεση των πελατών (για αγορά ή μετατροπή) και τους ενθαρρύνει με μια απλή παρότρυνση για δράση (Call To Action). Το περιεχόμενο της σελίδας πρέπει να περιλαμβάνει ελκυστικούς τίτλους, εικόνες υψηλής ποιότητας, σαφές περιεχόμενο και στοιχεία κοινωνικής απόδειξης, όπως μαρτυρίες και κριτικές πελατών.

Ας χρησιμοποιήσουμε ένα υποθετικό σενάριο για να παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σκοπό και τη λειτουργικότητα των σελίδων προορισμού για μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ένας δυνητικός πελάτης μπορεί να έχει ένα επερχόμενο ταξίδι και προτίθεται να αγοράσει νέες αποσκευές. Πραγματοποιεί αναζήτηση στο Google “Καλύτερη Αποσκευή για Ταξίδια”. Στα αποτελέσματα αναζήτησης, κλικάρουν σε έναν σύνδεσμο με τον τίτλο «Η τέλεια αποσκευή για τον σύγχρονο ταξιδιώτη».

Όταν μεταφέρονται στη σελίδα που κλίκαραν, βλέπουν έναν τίτλο που ταιριάζει με αυτήν τη διαφήμιση και εικόνες από σύγχρονες βαλίτσες. Υπάρχει επίσης ένα κουμπί «Call to Action»  που προσφέρει έναν κωδικό προσφοράς για έκπτωση 30%. Η σελίδα περιλαμβάνει ,επίσης ,  περιγραφές που τονίζουν την ανθεκτικότητα της βαλίτσας, εγγύηση επιστροφής χρημάτων και μαρτυρίες από υπάρχοντες πελάτες.

Η σελίδα προσφέρει ακριβώς αυτό που αναζητούσε ο χρήστης, η πρόσθετη κοινωνική απόδειξη χτίζει την εμπιστοσύνη  και πείθει τους επισκέπτες ότι αυτές οι βαλίτσες είναι κορυφαίας ποιότητας. Επίσης, δεν μπορούν να προσπεράσουν την προσφορά με έκπτωση 30%, επομένως κάνουν κλικ στο κουμπί «Call to Action»  για να ψωνίσουν απευθείας από τη σελίδα.

Σε αυτό το σενάριο, ο πελάτης μπόρεσε να βρει ακριβώς αυτό που έψαχνε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το περιεχόμενο της σελίδας ταίριαζε με την περσόνα του αγοραστή, περιελάμβανε σημαντικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, δημιουργούσε εμπιστοσύνη και διευκόλυνε τον πελάτη να πραγματοποιήσει την αγορά. Ως αποτέλεσμα, η σελίδα προορισμός μετέτρεψε έναν επισκέπτη σε δυνητικό αγοραστή και ακόμα καλύτερα σε ένα πελάτη.

Και γι’ αυτό χρησιμεύουν οι σελίδες προορισμού: να μετατρέπουν τους επισκέπτες σε πελάτες.


Eπικοινωνήσετε μαζί μας για να λύσετε όλες τις απορίες σας και να λάβετε μία δωρεάν μελέτη και προσφορά από την DigitalNode, για μία ολοκληρωμένη πρόταση Digital Marketing στρατηγικής για την επιχείρησής σας.

Scroll to Top