Πως να...χτίσετε το προφίλ της επιχείρησής σας στο TikTok - Digital Node Agency - Blog Post

Πως να…χτίσετε το προφίλ της επιχείρησής σας στο TikTok

Δεν υπάρχουν πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που να έχουν τραβήξει τα βλέμματα πάνω τους όσο το TikTok. Καθώς brands και επιχειρήσεις συνεχίζουν να δημιουργούν και να καινοτομούν στην πλατφόρμα, μάλλον ήρθε η ώρα να προβάλουμε τις βέλτιστες πρακτικές για να αναδείξετε και εσείς την επιχείρησή σας, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες σας με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο σήμερα!

Με εκτιμώμενο ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους από τις πιο μικρές επιχειρήσεις έως τα μεγάλα brands στρέφουν τις digital marketing στρατηγικές τους προς την πλατφόρμα του TikTok.

Πράγματι, μια μελέτη του 2021 από το Influencer Marketing Hub έδειξε ότι έχει την υψηλότερη αφοσίωση ανά ανάρτηση από όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά άλλο το να ξέρεις ότι έχει τεράστιες δυνατότητες και άλλο να γνωρίζεις πώς να τις χρησιμοποιήσεις προς όφελος της δικιάς σου επιχείρησης, δύο διαφορετικά πράγματα. Παρακάτω αναφέρουμε μερικούς κανόνες που μπορείτε να ακολουθήσετε και εσείς.

Διατηρήστε το περιεχόμενο ελκυστικό

Δημιουργείστε περιεχόμενο για το οποίο οι άνθρωποι θα αλληλεπιδράσουν με αυτό – είτε αυτό θα ξεκινήσει μια συζήτηση είτε θα τους μάθει κάτι νέο. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι απλώς μια εφαρμογή χορού ή μουσικής, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Μπορείτε να μάθετε κυριολεκτικά οτιδήποτε στο TikTok: πώς να μαγειρεύετε τέλεια ζυμαρικά ή πώς να συνδυάσετε τέλεια ρούχα με διαφορετικά χρώματα και μοτίβα. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, το TikTok για να αποκτήσετε φήμη και αξιοπιστία πάνω στον τομέα που δραστηριοποιήστε, διδάξτε τους ανθρώπους δίνοντας ταυτόχρονα αξία. Η ποσότητα γνώσης που προέρχεται από ένα βίντεο ενός λεπτού είναι τεράστια.

Προβάλετε πίσω από τα παρασκήνια

Προβάλετε πίσω από τα παρασκήνια κάποιους από τους τρόπους και τις διαδικασίες σας. Μοιράστε κλεφτές ματιές από νέα προϊόντα που δημιοθργείτε ή σκάφτεστε να φέρετε, ζητώντας μερικές φορές από το κοινό σας να προτείνει ονόματα για το νέο προϊόν. Αυτό κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ξεχωριστοί συμμετέχοντας. Επιπλέον, το πώς λειτουργεί η επιχείρησή σας; Πόσους υπαλλήλους απασχολείτε; Πώς πακετάρετε τις παραγγελίες σας; Φέρνει στο επίκεντρο του περιεχόμενου πάλι το αντικείμενο στο οποίο δραστηριοποιείστε. Αν οι άνθρωποι δουν αυτή την πλευρά σας, είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν την επιχείρησή σας.

Να είστε συνεπείς – και αυθεντικοί

Δεν πρόκειται να γίνετε viral αμέσως με το που ξεκινήσετε, αν και μερικοί άνθρωποι το καταφέρονουν. Είναι θέμα συνέπεια. Μην αποθαρρύνεστε αν τα πρώτα 10 ή 15 βίντεο δεν έχουν την αναμενώμενη απόδοση. Θα υπάρξει αυτό το ένα βίντεο που θα εκτινάξει τελικά τη σελίδα στο For You και θα είναι σαν φωτιά. Δημοσιεύστε συχνά, τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα, αν ξεκινάτε τώρα. Μόλις αποκτήσετε μεγαλύτερη φήμη σαν brand, μπορείτε να δημοσιεύετε λίγο λιγότερα. Επίσης  δεν χρειάζεται πάντα να σκέφτεστε πολύ πίσω από τη ιδέα ενός βίντεο. Δεν χρειάζεται να είναι υψηλής παραγωγής. Απλώς χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας και απαθανατίστε τις αυθεντικές στιγμές.

Χρησιμοποιήστε trending ήχους

Όταν περιηγείστε στη σελίδα For You στο TikTok, θα υπάρχουν ορισμένοι ήχοι που θα ακούσετε περισσότερες από μία φορές. Αυτοί είναι οι τρέντι ήχοι που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στα βίντεό σας, επειδή αυτή τη στιγμή είναι μόδα. Το TikTok πρόκειται να τα προωθήσει σε περισσότερους ανθρώπους, επομένως η χρήση τους είναι πάντα καλό πράγμα.

Παρουσιάστε νέα προϊόντα

Όταν σχεδιάζετε ή φέρνετε ένα νέο προϊόν, μια εβδομάδα πριν το λανσάρετε, διαφημίστε το στο TikTok. Παρουσιάστε το, χρησιμοποιείστε το, δείξτε όλους τους τρόπους χρήσης του. Αυτό πραγματικά θα κάνει τους ανθρώπους να το θέλουν άμεσα. Θα ρυθμίσουν ξυπνητήρια και θα βεβαιωθούν ότι βρίσκονται στη ιστοσελίδα αμέσως μόλις ξεκινήσει η διάθεσή του.

Η πλατφόρμα του TikTok σήμερα είναι ότι πιο χρήσιμο  για να ξεκινήσετε ή να ενισχύσετε την διαφημιστική καμπάνια για την επιχείρηση σας, το brand σας, το δικό σας μοναδικό project.


Αν ενδιαφέρει και εσάς να δημιουργήσετε μια διαφημιστική καμπάνια που να φέρει αποτελέσματα στην επιχείρησή σας επικοινωνήστε μαζί μας για να λύσετε όλες τις απορίες σας και να λάβετε μία δωρεάν μελέτη και προσφορά από την DigitalNode, για μία ολοκληρωμένη πρόταση Digital Marketing στρατηγικής για την επιχείρησής σας.

Scroll to Top