fbpx
ιστοσελίδα eshop ιστότοπος επιχείρηση

10 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε μια ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας

Δημιουργήσατε την νέα  σας επιχείρηση ή ήδη τρέχετε μια επιχείρηση με χρόνια παρουσίας στην αγορά και έρχεται η ώρα να αναρωτηθείτε: Χρειάζομαι μια ιστοσελίδα για την επιχείρησή μου; Τι νόημα έχει να αποκτήσω μια ιστοσελίδα αν η επιχείρησή μου είναι ήδη επιτυχημένη;

Η σύντομη απάντηση μια. Δεν υπάρχει καλύτερη ή πιο σημαντική στιγμή για να επενδύσετε σε μια ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας. Μια ιστοσελίδα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία πλεονεκτημάτων για τις επιχειρήσεις. Τα περισσότερα από αυτά τα οφέλη αυξάνονται σε αξία εκθετικά χρόνο με το χρόνο, όπως ακριβώς το ίδιο το διαδίκτυο.

Δεν πειστήκατε; Συγκεντρώσαμε δέκα από τα μεγαλύτερα οφέλη που μπορεί να λάβει η επιχείρηση σας ακόμα και από μια απλή ιστοσελίδα.

1. Μια ιστοσελίδα σε κάνει να δείχνεις επαγγελματίας

Το 84% των σημερινών καταναλωτών πιστεύει ότι μια ιστοσελίδα κάνει την επιχείρησή σας πιο αξιόπιστη σε σχέση με τις εταιρείες που έχουν μόνο προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ιστότοπός σας είναι επίσης το τέλειο μέρος για να επιδείξετε τυχόν επαγγελματικές πιστοποιήσεις ή βραβεία που έχει λάβει η επιχείρησή σας.

Πέρα από αυτό, με την ύπαρξη της δικιά σας ιστοσελίδας επιτρέπεται η δημιουργία μιας επώνυμης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (π.χ. info@yourdomain.com) που προσθέτει ένα επίπεδο επαγγελματισμού σε όλη την αλληλογραφία σας, ειδικά εάν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσατε μια προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη διεξαγωγή των επιχειρηματικών σας δραστηριοτήτων .

2. Η ιστοσελίδα σας μπορεί να προσελκύσει νέους πελάτες μέσω της Google

Μπορεί να είστε ευχαριστημένοι με το τρέχον μέγεθος της επιχείρησής σας, αλλά κάθε εταιρεία βιώνει ένα πελατειακό κύκλο εργασιών. Για να ενθαρρύνετε και να ενισχύσετε τη συνεχή ροή, πρέπει να προσελκύσετε νέους πελάτες. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε είναι να κάνετε την επιχείρησή σας ορατή στο Google.

Ένας καλά βελτιστοποιημένος ιστότοπος μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να καταταχθεί σε μια ανταγωνιστική θέση στις αναζητήσεις για μια ποικιλία όρων αναζήτησης και να προσελκύσει μια σταθερή ροή νέων πελατών. Υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία SEO που διευκολύνουν τη βελτιστοποίηση του ιστοτόπου σας.

3. Μπορείτε να προβάλλετε με σαφήνεια τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας

Μπορείτε να προβάλλετε στους πιθανούς πελάτες τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας μέσα από φωτογραφίες υψηλής ποιότητας και λεπτομερών επεξηγηματικών περιγραφών. Ρίξτε μια ματιά στο πώς το πέτυχε το εστιατόριο “4 Seasons restaurant Santorini” στον ιστότοπό του:

Four Seasons Restaurant Santorini Menu

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη σχεδίαση του ιστότοπού σας, μαζί με επιλεγμένες εικόνες, για να δώσετε στους χρήστες μια αίσθηση του πώς είναι να βρίσκονται στη φυσική τοποθεσία της επιχείρηση σας. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά εάν η επωνυμία σας είναι στενά συνδεδεμένη με την γεωγραφική της τοποθεσία, όπως το εστιατόριο στη Σαντορίνη “4 Seasons restaurant Santorini”.

Μια επιπλέον προσθήκη που μπορείτε να κάνετε είναι να δημοσιεύσετε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στην ιστοσελίδα σας για να βεβαιωθείτε ότι θα προσελκύετε τους σωστούς πελάτες. Για παράδειγμα, εάν διευθύνετε ένα εστιατόριο, μπορεί να θέλετε να επισημάνετε τυχόν στοιχεία στο μενού σας που δεν περιέχουν ζωικά συστατικά, ώστε να προσελκύσετε και άλλες ομάδες πελατών όπως vegan ή vegetarian.

4. Μπορείτε να εμφανίσετε τις καλύτερες κριτικές και μαρτυρίες ευδιάκριτα στον ιστότοπό σας

Η προβολή των καλύτερων κριτικών και μαρτυριών σας ευδιάκριτα στην ιστοσελίδα σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τεκμηριώσετε την κοινωνική σας κατάσταση με αποδείξεις. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή προσωπικών μαρτυριών και κριτικών πελατών σας, μέσα από πλατφόρμες όπως το Trip Advisor και το Google MyBusiness.

Η δημοσίευση των καλύτερων κριτικών στην ιστοσελίδα σας εξυπηρετεί και ένα δευτερεύοντα σκοπό, τη δημιουργία ενός μόνιμου αρχείου κριτικών. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν οι ιστότοποι κριτικών κλείσουν κάποια στιγμή στο μέλλον, θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στις καλύτερες κριτικές σας.

5. Ένας ιστότοπος μπορεί να ενθαρρύνει τους πελάτες να επικοινωνήσουν μαζί σας

Ένας ιστότοπος είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να κάνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας εύκολα διαθέσιμα σε πιθανούς πελάτες. Μπορείτε ακόμη να διευκολύνετε και να επιταχύνετε την επικοινωνία με την  δημιουργία μιας φόρμας επικοινωνίας, η οποία μπορεί να προστατεύσει το email της επιχείρησής σας από ανεπιθύμητα μηνύματα (spam).

Φόρμα και στοιχεία επικοινωνίας
6. Μπορείτε να ενσωματώσετε  στην ιστοσελίδα σας  χάρτες Google, ώστε οι χρήστες να σας βρίσκουν πιο εύκολα

Ενσωματώνοντας την τοποθεσία της επιχείρησή σας μέσω Google Maps στην ιστοσελίδα σας έχει δύο πλεονεκτήματα. Το πρώτο, διευκολύνονται  άτομα να επισκεφτούν με ευκολία την επιχείρησή σας (π.χ. την τοποθεσία του εστιατορίου σας, το σημείο παραλαβής πελατών για τουριστικές υπηρεσίες). Το δεύτερο, βοηθά όταν γίνονται σχετικές αναζητήσεις στις μηχανές αναζήτησης της Google με το αντικείμενο το οποίο δραστηριοποιείστε ή αναζητούν πληροφορίες για την ίδια σας την επιχείρηση, το οποίο αποτελεί και μια τεχνική SEO.

Σημείο συνάντησης επιβίβασης & αποβίβασης πελατών
7. Η ιστοσελίδα καθιερώνει τη θέση σας στον τομέα που δραστηριοποιείστε

Εάν οι ανταγωνιστές σας δεν έχουν ψηφιακή παρουσία, πιθανότατα θα έχουν σύντομα. Καθιερωθείτε ως ηγέτης στον τομέα σας δημιουργώντας πρώτοι μια ιστοσελίδα υψηλής ποιότητας, γρήγορη και λειτουργική.

Εάν όμως οι ανταγωνιστές σας είναι ήδη online, έχετε μια διαφορετική είδους ευκαιρία: μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα που είναι εντελώς διαφορετική από τις ιστόσελίδες των ανταγωνιστών σας, δείχνοντας στους πιθανούς πελάτες σας τι κάνει την επιχείρηση να ξεχωρίζει και βγείτε δυναμικά απέναντι στον ανταγωνισμό.

8. Μια ιστοσελίδα είναι πλέον προσιτή για τη δημιουργία και τη διαχείρισή της

Σήμερα υπάρχουν τα εργαλεία και οι τεχνικές για τη δημιουργία γρήγορων, εύχρηστων, πλήρως λειτουργικών σε κινητές συσκευές ιστοσελίδων. Διευκολύνοντας έτσι τόσο τους χρήστες (πελάτες) κατά την πλοήγηση τους όσο και τους διαχειριστές τους σε θέματα όπως διαχείριση παραγγελιών, κρατήσεων, παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών, blogging, επικοινωνία.

 Με άλλα λόγια, τώρα είναι η στιγμή να δημιουργήσετε ή να ενισχύσετε την διαδικτυακή σας παρουσία. Επισκεφτείτε την σελίδα με τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ μας και επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση χρειάζεστε.

9. Μια ιστοσελίδα εξασφαλίζει την επιτυχία σας μακροπρόθεσμα

Το 2020 σχεδόν 4,54 δισεκατομμύρια άνθρωποι (59% του παγκόσμιου πληθυσμού) χρησιμοποιούν καθημερινά το Internet και όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνδέονται σε αυτό για τις αγορές, την ενημέρωσή τους, κτλπ. Χωρίς ιστοσελίδα, η επιχείρησή σας δεν θα είναι ορατή σε αυτούς τους ανθρώπους. Καθώς προχωράμε περαιτέρω στην ψηφιακή εποχή, η επιχείρησή σας θα χάνει δυνητικούς νέους πελάτες, άρα και ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης.

Έτσι, για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί σε αυτόν τον γρήγορα αναπτυσσόμενα ψηφιακό κόσμο και αγορά, η επιχείρησή σας πρέπει να συνδεθεί στο διαδίκτυο.

10. Μπορείτε να αποκτήσετε όλα αυτά τα οφέλη χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

Η σχεδίαση και κατασκευή μίας ιστοσελίδας ή ενός e-shop, η φιλοξενία της, η δημιουργία περιεχομένου, η ψηφιακή προώθηση (digital marketing) είναι πλέον προσίτα και προσβάσιμα για όλους. ΤΩΡΑ όσο ποτέ άλλοτε είναι η στιγμή να κάνετε πραγματικότητα τη ψηφιακή σας παρουσία στο διαδίκτυο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Χρειάζομαι, λοιπόν, μια ιστοσελίδα για την επιχείρησή μου;

Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τώρα έχετε κατανοήσει ότι το ερώτημα δεν είναι “χρειάζομαι μια ιστοσελίδα για την επιχείρησή μου”, αλλά “μπορώ να αντέξω οικονομικά να μην έχω ιστοσελίδα στην ψηφιακή εποχή”. Και η απάντηση, εάν θέλετε να συνεχίσετε να ευδοκιμείτε μακροπρόθεσμα, είναι όχι. Ένας ιστότοπος είναι μια από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορεί να κάνει οποιαδήποτε επιχείρηση για το μέλλον της.

Εάν είστε έτοιμοι να μπείτε στον ψηφιακό κόσμο, μη διστάσετε να κάνετε το επόμενο βήμα. Επικοινωνήσετε μαζί μας για να λύσετε όλες τις απορίες σας και να λάβετε μία δωρεάν μελέτη και προσφορά από την Digital Node, για μία ολοκληρωμένη λύση για τη σχεδίαση και κατασκευή μίας γρήγορης, καλαίσθητης και αποδοτικής ιστοσελίδας.

Scroll to Top