6 τρόποι για να κάνετε την επιχείρησή σας να ξεχωρίζει στο διαδίκτυο

6 τρόποι για να κάνετε την επιχείρησή σας να ξεχωρίζει στο διαδίκτυο

Το internet είναι ίσως ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχουν συμβεί τα τελευταία 100 χρόνια. Είναι ένα δωρεάν μέσο γνώσης και επικοινωνίας με οποιονδήποτε, οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το internet είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ανάπτυξη τους. Έφερε επανάσταση στο μάρκετινγκ, δίνοντας τη δυνατότητα στις μικρές επιχειρήσεις να ανταγωνίζονται τις μεγαλύτερες σχεδόν υπό ίσους όρους.

Το Διαδίκτυο άλλαξε σημαντικά τη συμπεριφορά μας ως προς τον τρόπο με τον οποίο αγοράζουμε πράγματα. Υπολογίζεται ότι το 85% των ανθρώπων αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες στο internet, ενώ το 67% επηρεάζονται από κριτικές.

Οι σύγχρονοι καταναλωτές θέλουν να δουν ότι ένα προϊόν έχει εγκριθεί από άλλα άτομα σαν αυτούς πριν καν σκεφτούν να προβούν σε κάποια ενέργεια. Η κοινωνική έγκριση παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η επιτυχία σας ως επιχειρηματίας σε αυτήν την ψηφιακή εποχή θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την αξία της επιχείρησής σας και τη θέση της στο διαδίκτυο.

Ξεκινήστε με τα Βασικά

Αρκεί η επιχείρησή σας να είναι δημοφιλής; Τι μπορεί να κάνει μια καλή διαδικτυακή παρουσία στο brand σας μακροπρόθεσμα; Όσον αφορά τη διαφήμιση της επωνυμίας σας, έχετε βρει τον πιο έξυπνο τρόπο να προσεγγίσετε πελάτες;

1. Αποκτήστε μια επαγγελματική ιστοσελίδα

Πολλές επιχειρήσεις παραδόξως εξακολουθούν να μην έχουν ιστοσελίδα, παρόλο που η πλειοψηφία των καταναλωτών αναζητούν πράγματα στο internet.

Η ιστοσελίδα είναι σαν να έχετε την επιχείρησή σας ή ένα γραφείο στο διαδίκτυο όπου οι άνθρωποι μπορούν εύκολα είτε να βρουν πληροφορίες για την επιχείρηση σας είτε να αγοράσουν από εσάς. Αυξάνει την αξιοπιστία του Brand σας δραματικά, χτίζει δεσμούς με τους πελάτες σας.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας είναι βελτιστοποιημένη για να βοηθά τους χρήστες να σας βρίσκουν γρήγορα. Χρησιμοποιείστε τεχνικές SEO (όπως μετα-ετικέτες, σημασιολογικές λέξεις-κλειδιά και σχεδιασμό φιλικό προς κινητές συσκευές) κατά τη δημιουργία ή τον επανασχεδιασμό της.

2. Βαθμολογίες και κριτικές

Πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε αξιολογήσεις και κριτικές όταν έρχεται η στιγμή να πραγματοποιήσουν μια αγορά. Ένας μεγάλος αριθμός πραγματικά καλών κριτικών και βαθμολογιών μπορεί να δώσει στην επιχείρησή σας περισσότερη αξιοπιστία και να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό.

Βεβαιωθείτε ότι οι κριτικές σας παρουσιάζονται και αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο σε όλες τις πλατφόρμες σας, συμπεριλαμβανομένου της ιστοσελίδας σας, του Google My Business, το TripAdvisor και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

3. Δημιουργία περιεχομένου

Εκτός από την απόκτηση μιας ιστοσελίδας, είναι επίσης σημαντικό να δημιουργήσετε ένα καλό προφίλ για το Brand name σας. Δημιουργώντας χρήσιμο περιεχόμενο για τους πελάτες σας, θα γίνετε ένας αξιόπιστος ειδικός στον τομέα σας όπου άνθρωποι και δυνητικοί πελάτες σας μπορούν να βασιστούν και να απευθυνθούν για πληροφορίες και λύσεις στο πρόβλημά τους.

Ένας τρόπος επικοινωνίας με τους αναγνώστες σας είναι μέσω ενημερωτικών άρθρων από το blog σας ή ενημερωτικών emails (newsletters). Δημιουργώντας ένα blog στην ιστοσελίδα σας δίνετε την δυνατότητα να γνωρίσουν καλυτέρα εσάς μέσα από την δουλειά σας, την τεχνογνωσία που διαθέτετε και γενικότερα την συνολική φιλοσοφία της επιχείρησή σας. Θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνετε τα σχόλια, να δημιουργείτε διαύλους επικοινωνίας, να  διατηρείτε μια υγιή σχέση με τους πελάτες σας.

4. Να είστε ενεργοί στα Social Media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών σας χωρίς κόστος (εκτός αν πραγματοποιείτε χορηγούμενες διαφημίσεις). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνετε ανακοινώσεις, να απαντάτε σε ερωτήσεις πελατών, να απαντάτε σε αναφορές της επωνυμίας σας, μηνύματα και κριτικές σχετικά με την επιχείρησή σας.

Ένας ακόμα καλός τρόπος χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι για την υποστήριξη των πελατών σας. Βοηθά στο να δείχνετε έμπρακτα ότι τους σκέφτεστε και νοιάζεστε για αυτούς και τις ανάγκες τους.

5. Κάντε χρήση τεχνικών βελτιστοποίησης για μηχανές αναζήτησης – SEO

Η βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης – SEO είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία. Βοηθά τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν καλύτερη τοποθέτηση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, άρα και πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους στα αποτελέσματα αναζήτησης, όπως αυτά της Google. Αλλά καθώς οι μηχανές αναζήτησης εξελίσσονται συνεχώς για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διακρίνουν το καλό από το κακό περιεχόμενο, χρειάζεστε μια έξυπνη και καλά μελετημένη στρατηγική SEO από την αρχή. Μη διστάσετε να μιλήσετε και να συμβουλευτείτε έναν ειδικό σε θέματα SEO. Εκμεταλλευτείτε της ευκαιρίας σήμερα, επικοινωνήστε μαζί μας για  δωρεάν συμβουλές SEO για να ξεκινήσετε την στρατηγική σας  – επωφεληθείτε λοιπόν από αυτό!

6. Μην ξεχνάτε να κάνετε φίλους

Μόλις δημιουργήσετε και εδραιώσετε την παρουσία σας, πρέπει να είστε συνεπείς, πρέπει να συνεχίσετε να είστε ορατοί. Η δικτύωση είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της επωνυμίας σας και την καθιέρωση σας ως ηγέτη στον τομέα που δραστηριοποιείστε. Ένας ηγέτης είναι αυτός που αποτελεί πηγή έμπνευσης, που καινοτομεί, που τολμά. Βοηθά τους ανθρώπους να μάθουν, να πετύχουν και να αναπτυχθούν μοιράζοντας τις γνώσεις του.

Οι Millennials, για παράδειγμα, αγαπούν τους ηγέτες επειδή είναι συνήθως οι πρώτοι που δοκιμάζουν μια αντισυμβατική ιδέα ή προσφέρουν ενδιαφέρουσες συμβουλές για μοντέρνα θέματα. Έτσι, εάν οι πελάτες-στόχοι σας είναι millennials, βοηθάει να τους προσεγγίσετε τόσο ως φίλους όσο και ως ειδικούς.

Τελικές σκέψεις

Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι δύσκολος και θα συναντήσετε πολλές αναποδιές στην πορεία σας. Θα χρειαστείτε αποφασιστικότητα, δεξιότητες, θάρρος και επιμονή για να αντιμετωπίσετε την πρόκληση αυτή. Η ανάπτυξη της παρουσίας της επιχείρησής σας στο internet είναι το πρώτο σας βήμα προς την επιτυχία!


Επικοινωνήσετε μαζί μας για να λύσετε όλες τις απορίες σας και να λάβετε μία δωρεάν μελέτη και προσφορά από την Digital Node, για μία ολοκληρωμένη λύση για τη σχεδίαση και κατασκευή μίας γρήγορης, καλαίσθητης και αποδοτικής ιστοσελίδας.

Scroll to Top